Beau-pair voor gezinnen

Hoe wij u ontzorgen

Beau-pair is een full service au-pair bureau dat u ontzorgt. Vanaf het moment van aanmelden totdat de au-pair vertrekt, staat Beau-pair u bij op een eerlijke, toegankelijke en betrouwbare manier. Voor de au-pair verzorgen wij een memorabele culturele uitwisseling in Nederland.

Au-pairs

Wat we doen

Beau-pair ontzorgt u door het gehele selectieproces en begeleiding van de au-pair uit handen te nemen en er gedurende het jaar er voor u en de au-pair te zijn. De kandidaat-au-pairs worden op voorhand zorgvuldig gescreend en geselecteerd door onze exclusieve lokale partners. De kwalificaties waar focus op wordt gelegd zijn:

Minimaal vierhonderd relevante oppasuren

Navraag bij referenten waar zij hebben opgepast

Controle op diploma’s en cijfers

Opvragen van verklaring omtrent gedrag

Gezondheidsverklaring vanuit een arts

Andere belangrijke vereisten zijn:

Minimaal 18 en maximaal 25 jaar oud

Geen huwelijk of kinderen

Beau-pair heeft ook een interview met de au-pair voordat de au-pair aan u wordt voorgesteld.

Hierdoor zorgt Beau-pair ervoor dat aan u de meest geschikte au-pair voor uw gezinssituatie wordt voorgesteld.
Gedurende het jaar kunt u altijd contact opnemen met Beau-pair, voor tips, vragen of hulp. Dit geldt ook voor onze au-pairs, ook zij hebben begeleiding nodig, vooral tijdens de start van het jaar. Beau-pair nodigt hen dan uit voor een welkomsttraining zodat zij bij Beau-pair met hun vragen omtrent de Nederlandse cultuur en het nieuwe gezin terecht kunnen.

Om grip te hebben op het verloop van het jaar worden er op meerdere momenten evaluaties gepland. Tevens behoudt Beau-pair contact met de au-pairs door ze uit te nodigen voor events om hen kennis te laten maken met Nederland en andere au-pairs.

Waar moet u rekening mee houden?

Een au-pair is een buitenlandse jongere tussen de achttien en vijfentwintig jaar die maximaal twaalf maanden voor een culturele uitwisseling bij een gezin in huis woont. Als tegenprestatie voor kost en inwoning en een maandelijkse vergoeding wordt er voor de kinderen gezorgd en licht huishoudelijk werk verricht (denk aan stofzuigen, koken, wassen, strijken, kleding opvouwen, opruimen en boodschappen doen).

Een au-pair heeft een 30-urige werkweek met minimaal twee dagen vrij per week en een keer per maand een weekend vrij (van vrijdagavond tot zondagavond).

Er moet een slaapkamer beschikbaar zijn voor de au-pair.

De inkomenseisen voor gastgezinnen wisselen per half jaar (klik hier voor de huidige eisen).

Werkwijze

Hoe wij te werk gaan

Intake

Wanneer u voor de eerste keer een au-pair via Beau-pair aanvraagt, zal er een bezoek aan huis worden gepland. Het is voor Beau-pair ontzettend belangrijk u en uw gezin beter te leren kennen en al uw wensen- en behoeften duidelijk voor ogen te hebben zodat de perfecte match gemaakt kan worden. Ook wordt de gezinssituatie gecheckt zodat het ook voor de au-pair een veilige werk- en leefomgeving wordt.

Matching

Op basis van het huisbezoek en uw wensen, stelt Beau-pair geschikte au-pairs aan u voor. Beau-pair onderhoudt nauw contact met u zodat de perfecte match kan worden gemaakt. Ook wordt u voorzien van tips en tricks en zult u handige interviewvragen toegestuurd krijgen. Het matching proces duurt net zolang totdat u honderd procent tevreden bent met de keuze. Dat kan een dag maar ook twee maanden duren, afhankelijk van de planning en matches.

Match gemaakt

Wanneer de perfecte match is gemaakt, begeleidt Beau-pair u bij de administratieve vereisten. De IND verwacht een aantal stukken en Beau-pair zal u daarvan voorzien en ervoor zorgen dat die juist worden ingevuld. Tevens zal de au-pair worden begeleid bij de aanvraag van het visum en wordt de au-pair voorzien van een culturele training in hun thuisland zodat de au-pair de juiste start heeft van het au-pair jaar. De vliegtickets zullen ook via Beau-pair geregeld worden, u beslist uiteraard wat de dag van aankomst zal worden.

Aankomst

De aankomstdag van de au-pair is altijd een spannend moment. Het begint dan ook echt! Na aankomst zal Beau-pair contact opnemen met u en horen wat de eerste indrukken zijn. De au-pair zal worden verrast met een welkomstbox van Beau-pair waarin een gift zit alsmede informatie die de au-pair op weg helpt tijdens de eerste weken in Nederland. Uiteraard zit er ook een verrassing bij voor het gezin. De eerste weken moet er veel geregeld worden (onder andere inschrijving bij gemeente, aanvragen DigiD, zorgverzekering, bankrekening).

Gedurende het jaar

Gedurende het jaar neemt Beau-pair regelmatig contact op met u. De eerste maand is cruciaal. Twee weken na aankomst nemen we contact op met u en de au-pair. Ook vinden er na maand 1, 3, 6 en 9 online evaluaties plaats. Hierbij kunnen zowel u als de au-pair aangeven of u nog tevreden bent. Belangrijk is om te kijken of iedereen zich nog houdt aan de werktijden. Beau-pair nodigt de au-pair ook uit voor drie evenementen/excursies om met de au-pairs in contact te blijven en indien nodig bij te sturen.

Voorbereiding vertrek

Beau-pair streeft ernaar dat u tijdig voorafgaand aan het vertrek van uw huidige au-pair de selectie van een nieuwe au-pair start. Rond drie maanden voor vertrek van de au-pair raden wij u aan te beginnen met de voorbereidingen. Beau-pair begeleidt de familie daar wederom bij. Dit is een goed moment om te inventariseren wat wel/niet prettig was aan de vertrekkende au-pair.
De vertrekkende au-pair begint bepaalde zaken voor te bereiden voor het vertrek. Gedacht kan worden aan opzeggen NS/mobiel/sport-abonnementen en de zorgverzekering.

Voor vertrek

Het vertrek van een fijne au-pair is altijd lastig en kan tranen met zich mee brengen. Bij Beau-pair weten we als geen ander hoe dit voelt. Wat handig kan zijn is dat er overlap is tussen de huidige en de nieuwe au-pair. Dit houdt in dat de nieuwe au-pair een aantal dagen voor vertrek van de huidige au-pair al aankomt. Hierdoor neemt de huidige au-pair de taken van gezin uit handen. Er zal dan een soepele overdracht van de werkzaamheden plaatsvinden wat het gezin tijd bespaart.
Wanneer de au-pair vertrokken is, neemt Beau-pair contact op met het gezin om het jaar te evalueren.

Waarom Beau-pair?

Bij Beau-pair hebben we zelf al meerdere jaren ervaring met het hebben van au-pairs. Het is ontzettend spannend om iemand in je huis te laten wonen. Tegelijkertijd krijgt uw gezin een bepaalde rust en regelmaat. Een vertrouwd gezicht, dat altijd klaar staat voor jullie. Geen race tegen de klok naar het kinderdagverblijf of opa en oma die ziek zijn. De was draait door, de kinderen kunnen thuis spelen en worden naar de sportclubs gebracht.

Beau-pair begeleidt u uiterst persoonlijk, elk gezin heeft andere wensen en behoeften en daar past een bepaalde au-pair wel of juist niet bij. Het matching proces wordt uiterst selectief verzorgd en begeleid. U wordt bij Beau-pair volledig ontzorgd, ook wanneer het misschien niet goed gaat. Ook daar weten we bij Beau-pair van hoe dat voelt. Ook in dat geval begeleiden we het gezin en de au-pair zodat snel een passende oplossing kan worden gevonden.

Veelgestelde vragen

Contact opnemen met Beau-pair?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u nog vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.