Beau-pair voor au-pairs

Een onvergetelijke ervaring

Beau-pair helpt je graag om van je au-pair jaar een onvergetelijke ervaring te maken. Ze staan ​​voor je klaar wanneer je ze nodig hebt, voor, tijdens en na je jaar in Nederland.

Suzanne, de eigenaresse van Beau-pair heeft in verschillende landen gewoond (ook als 17-jarige uitwisselingsstudent op de middelbare school). Zij weet precies hoe het voelt om een ​​jaar weg te zijn van je familie en vrienden. Dat maakt haar makkelijk benaderbaar en geen vraag of twijfel is haar vreemd om te beantwoorden.

Au-pairs

Wat kun je van Beau-pair verwachten?

Beau-pair is een fullservice bureau voor jou en het gastgezin. Dit betekent dat ze je vanaf het begin dat je je aanmeldt tot aan de thuiskomst zullen helpen met het volgende:

Interview met Beau-pair om er zeker van te zijn dat de match met het gastgezin succesvol is. Beau-pair gaat ook langs bij de gastgezinnen om ervoor te zorgen dat ze in zo’n omgeving leven dat je een veilig thuis hebt

Visum begeleiding in jouw thuisland

Eenmaal aangekomen in Nederland staat er een welkomstverrassingsbox voor je klaar. Dit omvat geschenken en informatie over hoe te starten en wat je de eerste maand moet regelen

Beau-pair neemt na jouw aankomst, na 2 weken, direct telefonisch contact met jou op en stuurt je na de eerste, derde, zesde en negende maand een online evaluatie

Gedurende het jaar kun je ons altijd bellen als je vragen hebt of begeleiding nodig hebt bij culturele of familiale kwesties

Welkomsttraining in Amsterdam met informatie over de Nederlandse cultuur maar ook begeleiding om deze ervaring tot een succes te maken voor jou en je gastgezin. Je zult ook andere au-pairs ontmoeten die rond dezelfde tijd als jij zijn aangekomen

Minimaal 3 culturele evenementen binnen Nederland (betaald door de gastgezinnen)

Uitnodigingen voor excursies of stedentrips binnen Nederland, België of Duitsland (tegen betaling door de au-pair, met korting)

Het au-pairnetwerk van Beau-pair via whatsapp

Wat kun je verwachten van de gastgezinnen van Beau-pair?

Beau-pair bezoekt het gastgezin voordat zij zich aanmelden om er zeker van te zijn dat je in een veilige omgeving woont, maar ook om te horen hoe hun gezinssituatie is. Dit is enorm belangrijk om de match tot een succes te maken.

De gastgezinnen hebben een contract getekend om jou maandelijks te betalen voor het volgende:

Zakgeld

Telefoonabonnement

Museumkaart (op uw verzoek)

Gratis reizen met de trein in het weekend

Dit wordt in totaal € 382 (indicatie, aangezien prijzen voor contracten kunnen veranderen).

Het gastgezin heeft een slaapkamer voor je beschikbaar en je zult van hen ook een fiets krijgen (het is belangrijk dat je kunt fietsen). Een ander belangrijk punt is dat zij je moeten laten inschrijven op hun adres.

Wat zijn mijn taken?

Zorgen voor de kinderen.

Huishoudelijke taken, zoals stofzuigen, koken, etc.

De kinderen naar de crèche of school brengen en ze ophalen.

De kinderen naar sport brengen.

De belangrijkste reden dat je in Nederland au pair wordt, is omdat je een passie voor kinderen hebt. Je vindt het heerlijk om bij ze in de buurt te zijn en met de beste bedoelingen voor ze te zorgen. Je bent een rolmodel voor de kinderen. Daarnaast zou je graag meer willen leren over de Nederlandse cultuur en gewoonten. Je haalt het beste uit de culturele ervaring!

Sommige taken zijn ‘gezond verstand’-taken omdat je deel uitmaakt van het gastgezin. Je woont in hun huis, gebruikt hun keuken etc. Uren tellen voor het bereiden van het diner of het (uit)pakken van de vaatwasser is iets wat je niet zou doen.

Bij Beau-pair vinden we het ook belangrijk om met je gastgezin te communiceren, vooral in het begin om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Nederlanders hebben liever dat je ze twee keer een vraag stelt dan je iets te laten doen waar je niet 100% zeker van bent. Nederlanders staan bekend als direct, omarm dit als een cultuurverschil.

Wat zijn de regels in Nederland met betrekking tot au-pairs?

Je moet tussen de 18 en 25 jaar oud zijn

Niet getrouwd en geen kinderen

Je kan zwemmen

Je hebt een wettelijk geldig paspoort

Nooit eerder langdurig in Nederland geweest (Au pair VISA of langdurig VISA)

Je kunt enkel via een au-pair bureau zoals Beau-pair naar Nederland komen

Gecertificeerde geboorteakte

Politieverklaring of verklaring van goed gedrag

Je kunt maximaal een jaar blijven

VISA of verblijfsvergunning (dit is n.v.t. voor au pairs met EU-burgerschap)

Je mag maximaal €34 betalen voor inschrijving/screening of training

Je werkweek heeft maximaal 30 uur (max. 8 uur per dag met 2 vrije dagen per week)

Je gastgezin zou je één weekend per maand vrij moeten geven (van vrijdagavond tot zondagavond)

Gedurende het jaar heb je recht op 2 weken vrij als vakantie. Dit moet vooraf met je gastgezin worden besproken